Consens de Barcelona, una proposta més enllà del Consens de Washington

Consens de Barcelona

Des del 2008 nova construeix, amb la col·laboració d’altres entitats, el Consens de Barcelona, una iniciativa que aplega gairebé 250 pensadors i líders de moviments socials de tot el món per promoure una transformació gradual del model econòmic, polític i social imperant. Es tracta d’una iniciativa que bé podria ser un dels camins a seguir pels milers d’“indignats” a dins i a fora de les nostres fronteres.

Els ciutadans catalans fa mesos que han començat a entendre quin és el sistema econòmic en què viuen, un sistema que quan s’entén pot fer indignar a qui creu en la justícia social i la democràcia. Però, tot i que ara la societat com a conjunt comença a reivindicar un altre model socioeconòmic i polític, ja fa anys que diverses ONG, grups i associacions ideen formes per transformar l’actual sistema capitalista.

El Consens de Barcelona proposa un nou contracte social, polític i econòmic, amb la participació de la ciutadania i les comunitats, amb els governs, les institucions i les empreses que es vulguin implicar, en els diferents territoris, per construir una alternativa al Consens de Washington, un consens creat fa tres dècades per promoure una globalització neoliberal en l’economia mundial.

El resultat ha estat la Declaració del Consens de Barcelona, que es va aprovar el passat mes de maig i que crida als ciutadans i associacions a posar en marxa Plans de Transició per canviar l’actual model socioeconòmic. Entre les personalitats que participen en el Consens es troben Federico Mayor Zaragoza, Vandana Shiva, Susan George, Adolfo Pérez Esquivel, Samir Amin, Walden Bello i Shirin Ebadi.

La Declaració fa una crida a tothom perquè assumeixin lliurement i conscientment el compromís d’establir Plans de Transició en els seus territoris i àmbits d’influència. La idea és que, a poc a poc, mitjançant aquests plans concrets i que persegueixen resultats reals a la vida diària, es vagi transformant el sistema actual.

ENTRA  a la web del Consens de Barcelona per saber-ne més!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s