Declaració 1.0 del Consens de Barcelona (amb enllaç per descarregar)

Declaració 1.0 del Consens de Barcelona

ALTERNATIVES AL SISTEMA. La situació del món és inacceptable: és estructuralment violenta, inequitativa i insostenible. Estem vivint un dels moments més greus de la història per la seva amplitud i profunditat, en el que plana una greu crisi de la consciència humana i de la responsabilitat humana. La majoria dels líders actuals no són capaços de canviar els sistemes econòmics i de decisió, ni d’adoptar els valors que orientin les transformacions necessàries.

No estem en una època de canvis sinó en un canvi d’època. La ciutadania i les comunitats tenim la capacitat i la responsabilitat d’actuar enfront de la crisi múltiple en què estem immersos. Som conscients de l’aparició de noves pràctiques socials, polítiques i econòmiques, així com d’un despertar dels pobles, i afirmem la sobirania natural de totes les persones a decidir el seu destí.

Per reconstruir un món habitable per a tothom, hem d’aconseguir que totes les persones disposin dels recursos adequats per satisfer les seves necessitats bàsiques de manera sostenible i equitativa.

Proposem un nou contracte social, polític i econòmic (Declaració 1.0 del Consens de Barcelona), promogut per la ciutadania i les comunitats, amb els governs, les institucions i les empreses que es vulguin implicar, en els diferents territoris, per construir una alternativa al Consens de Washington.

Amb les propostes del Consens de Barcelona i les activitats que les posen progressivament en pràctica, pretenem fer possible en pocs anys, el pas d’una cultura d’imposició, domini, violència i guerra a una cultura de diàleg, conciliació, aliança i pau. D’una cultura de la força a una cultura de la paraula. I això, gràcies particularment a les possibilitats de la participació electrònica a distància i a les noves polítiques que ens alguns països s’estan posant en marxa.

El nou contracte social, que representa el Consens de Barcelona, fa una crida a la nostra capacitat de respondre sense demora a la reorganització de les nostres societats, tot redissenyant la presència humana a la Terra.

Proposem la construcció i realització col·lectiva de Plans de Transició com a eines per dur a terme processos ferms i noviolents ben definits, en què s’indiquin els objectius, els mitjans i el calendari per a la seva execució. Manual per fer un Pla de Transició.

Pots descarregar AQUÍ la Declaració 1.0.

Anuncis
By carlosmaciascaparros Posted in LINKS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s